PRIDRUŽITE SE

smanjene procjene

Adidas predviđa lošije rezultate zbog 'zatvaranja' u Kini

Adidas sada očekuje da će u 2022. godini prihodi, ako se isključi utjecaj promjena u odnosima valuta, povećati od 5 do 9 posto. Prethodno se očekivao rast u rasponu između 11 i 13 posto.

Piše: Hina/a.t.
27.07.2022. 10:27

Proizvođač sportske opreme Adidas smanjio je svoju procjenu rezultata u poslovnoj 2022. godini, ponajviše zbog sporog rasta kineskog gospodarstva, gdje su zbog covida-19 bile pokrenute stroge mjere ograničenja.

No, prema izvješću objavljenom u utorak, drugo je tromjesečje bilo "nešto iznad očekivanja", objavila je kompanija.

Adidas sada očekuje da će u 2022. godini prihodi, ako se isključi utjecaj promjena u odnosima valuta, povećati od 5 do 9 posto. Prethodno se očekivao rast u rasponu između 11 i 13 posto.

Kompanija procjenjuje da će godišnji neto prihod od kontinuiranog poslovanja dosegnuti razinu od oko 1,3 milijarde eura. Prethodno su očekivali prihode u rasponu od 1,8 do 1,9 milijardi eura.

Njemački proizvođač sportske opreme sada vjeruje da će mu prihodi u Kini pasti po dvoznamenkastoj stopi u ostatku godine, dok je nedavno očekivao stagnaciju prihoda u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Tvrtka je izvijestila da je njezina neto dobit u drugom tromjesečju pala na 360 milijuna eura, u odnosu na  387 milijuna eura u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihodi, u kojima nisu uračunate valutne promjene, porasli su u drugom tromjesečju 4 posto.

Povećanje je potaknuo snažan dvoznamenkasti rast na tržištima Sjeverne i Latinske Amerike, zatim visoki jednoznamenkasti rast u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, ali i povratak rasta u Azijsko-pacifičkoj regiji. Preračunato u eure, prodaja je porasla 10 posto, na 5,59 milijardi eura.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.