PRIDRUŽITE SE

Poslovni rezultati

Adris grupa lani blago povećala dobit, evo i ostalih podataka

- Udvostručit ćemo prosječni godišnji iznos kapitalnih ulaganja u sljedećih nekoliko godina. Investicije su birane tako da višestruko djeluju na poslovanje - najavio je Marko Remenar.

28.02.2024. 10:35

Adris grupa u 2023. godini ostvarila je neto dobit nakon manjinskih interesa od 62 milijuna eura, što je za tri posto više u odnosu na godinu ranije, uz ukupan prihod od 983 milijuna eura ili 16 posto više, stoji u financijskom izvješću te kompanije.

Iz te rovinje kompanije ističu i da je konsolidirana neto dobit iz redovnog poslovanja dosegnula 96 milijuna eura te je veća za 20 posto nego 2022. Pritom je turistički dio grupe ostvario lani 47 milijuna eura neto dobiti ili 40 posto više nego u 2022., osiguravateljski dio (Croatia osiguranje) imao je konsolidiranu neto dobit prije manjinskih interesa u iznosu od 58,5 milijuna eura, a Cromaris neto dobit u iznosu od 3,8 milijuna eura, što je rast od 57 posto. 

 Predsjednik Uprave Adris Grupe Marko Remenar ocijenio je da je u vrlo zahtjevnoj 2023. godini grupa u cjelini poslovala uspješno, pri čemu je ostvaren rast prihoda, operativne i neto dobiti. 

- Investirali smo više od 110 milijuna eura, ali, što je važnije, nakon nekoliko godina priprema, krenuli smo i s realizacijom ambicioznog investicijskog ciklusa u iznosu većem od 600 milijuna eura. Sve to govori o tržišnoj poziciji, poslovnoj snazi i financijskom kapacitetu sustava u cjelini. Udvostručit ćemo prosječni godišnji iznos kapitalnih ulaganja u sljedećih nekoliko godina. Investicije su pri tome birane tako da višestruko djeluju na poslovanje Grupe - najavio je Remenar. 
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.