PRIDRUŽITE SE

tržište osiguranja

Allianz Hrvatska s bruto dobiti od 125 milijuna kuna u 2021.

Allianz Hrvatska u 2021. godini ostvario je bruto premijski prihod od 1,23 milijarde kuna, 7,3 posto više u odnosu na godinu prije, pri čemu je bruto dobit dosegnula 125 milijuna kuna, 58 milijuna kuna više na godišnjoj razini, priopćeno je u srijedu iz te osiguravajuće kuće.

23.03.2022. 11:56

Osiguravajuća kuća lani je u neživotnim osiguranjima ostvarila bruto premijski prihod od 792,8 mln kn, uz rast od 3,5 posto. Najznačajniji rast ostvaren je u zdravstvenim osiguranjima, s relaiziranih 70,7 mln kn premije, odnosno 38,7 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Nadalje, naveli su iz Allianza, u privatnoj imovini je ostvareno 242,5 mln kn premije, što je 1,2 posto više u odnosu na 2020. U životnim osiguranjima je pak ostvarena bruto premija od 437,4 mln kn, te je također ostvaren porast u svim segmentima ponude.

Prema tržišnom udjelu osiguravateljskih kuća u premiji, pri čemu se promatra ukupno poslovanje, i na domaćem tržištu i onom EU-a, Allianz je lani ostvario udio od 10,5 posto.

Članica Uprave za financije Allianza Hrvatska Marijana Jakovac napominje da rast inflacije i kamatnih stopa utječe na imovinu društva, koje ulaže sve napore kako bi pravovremeno reagiralo na promjene kretanja na tržištu i time zaštitilo osiguranike i njihovu imovinu.

"Zahvaljujući dobroj i diversificiranoj strukturi portfelja i tehničkoj izvrsnosti, društvo je dobro kapitalizirano te uspješno odgovara na sve izazove", kaže Jakovac.

Iz Allianza ističu i da će uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj zahtijevati izdvajanje značajnih resursa za prilagodbu svih dijelova poslovanja, a posebice informacijskih sustava. Istovremeno, za osiguravajuća društva je od 1. siječnja 2023. obvezna primjena novog Međunarodnog standarda financijskog izvještavanja (MSFI 17 i 9) za što se Allianz već dvije godine intenzivno priprema, naveli su iz kompanije.

Allianz Grupa donirala je i 10 milijuna eura humanitarne pomoći za ljude u Ukrajini, priopćeno je iz Allianz Hrvatska.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.