PRIDRUŽITE SE

wall street

Američki Target najavio popuste, ulagači zabrinuti

Burzovni indeksi u utorak su porasli zbog rasta dionica tehnoloških kompanija, ali i dalje se trguje zabinuto.

Piše: Hina/a.t.
08.06.2022. 08:02

Na Wall Streetu su u utorak burzovni indeksi porasli drugi dan zaredom, što se zahvaljuje rastu cijena dionica tehnoloških kompanija, kao i energetskog sektora, koji je bio podržan rastom cijena nafte.

Dow Jones ojačao je 264 boda ili 0,80 posto, na 33.180 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,95 posto, na 4.160 bodova, a Nasdaq indeks 0,94 posto, na 12.175 bodova.

Rast indeksa ponajviše se zahvaljuje višim cijenama dionica nekoliko tehnoloških divova, kao što su Apple, s rastom od 1,8 posto, i Microsoft, s rastom od 1,4 posto.

S&P 500 indeks tehnološkog sektora ojačao je 1 posto, a još je više, oko 3 posto, skočio S&P 500 indeks energetskog sektora, što se zahvaljuje snažnom rastu cijena nafte.

No, i jučer se, kao i prethodnih tjedana, trgovalo nesigurno jer se zbog visoke inflacije očekuje agresivno povećanje kamata američke središnje banke.

Jučer je ulagače zabrinulo i upozorenje trgovačkog lanca Targeta da ima prevelike zalihe roba te da će taj problem morati riješiti dodatnim popustima i otpisima.

Cijena dionice Targeta pala je više od 2 posto, a kako su se pod pritiskom našle i dionice drugih trgovačkih lanaca, S&P 500 indeks tog sektora skliznuo je 1 posto.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer pale, a azijske burze danas prate jučerašnji rast Wall Streeta

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.