PRIDRUŽITE SE

APN STAMBENI KREDITI

APN u prva tri sata zaprimio više od 600 zahtjeva za stambene subvencije

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je, u sklopu sedmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a banke su od 9 do 12 sati predale više od 600 zahtjeva svojih klijenata.

21.03.2022. 15:19

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina na konferenciji za medije u APN-u izvijestio je da je tijekom današnjeg dana već zaprimljeno oko 600 zahtjeva za subvencije, napomenuvši da je u proračunu za ovu godinu za tu mjeru predviđeno 50 milijuna kuna.

Na osnovu dosadašnjih iskustava, procjenjuje se da će uz pomoć tog programa novih oko 4.500 obitelji riješiti svoje stambeno pitanje, izjavio je Paladina. Ocijenio je da je subvencioniranje stambenih kredita vrlo važan program i demografska mjera, podsjetivši da je uz pomoć te mjere stambeno pitanje riješilo oko 22 tisuće mladih obitelji.

Upitan o brojnim primjedbama da model subvencioniranja stambenih kredita podiže cijenu nekretnina, Paladina je rekao da je siguran da su obitelji koje su program iskoristile njime i zadovoljne. No, najavio je da će se ove godine sagledati sve dostupne analize o kretanju cijena na tržištu nekretnina, kao i utjecaja ovog programa. Ustvrdio je da je pitanje utjecaja na kretanje cijena nekretnina u Hrvatskoj višedimenzionalno te nije podložno isključivo utjecaju ovog programa.

Program subvencioniranja stambenih kredita provodi se od 2017. godine, pri čemu je 2020. provedeno dva kruga subvencioniranja. Svi oni koji neće uspjeti ostvariti pravo na subvenciju ove godine imat će to priliku 2023. godine, poručio je direktor APN-a Dragan Hristov, navevši da je i za iduću godinu osigurano 50 milijuna kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.