PRIDRUŽITE SE

Poslovanje kompanija

Rast neto dobiti Atlantic Grupe u prvih devet mjeseci

Odlični prodajni rezultati su, unatoč i dalje visokim troškovima sirovina i pakirnog materijala, logističkih i drugih usluga te energenata, ali i značajnom porastu plaća, omogućili rast profitabilnosti - istaknuo je Emil Tedeschi.

24.10.2023. 10:06

Atlantic Grupa izvijestila je danas da je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto dobiti od 36,5 milijuna eura, što je za gotovo 2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, uz znatan rast prodajnih prihoda.

Kako pokazuje financijko izvješće, ostvarila je u tome razdbolju prihod od prodaje od 721,6 milijuna eura, što je za 15,5 posto više nego godinu ranije.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je 3,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosi 73,1 milijuna eura.

- U još uvijek nestabilnom i izazovnom okruženju, Atlantic Grupa je ostvarila snažan rast prodaje u svim segmentima te na svim važnijim tržištima.  Odlični prodajni rezultati su, unatoč i dalje visokim troškovima sirovina i pakirnog materijala, logističkih i drugih usluga te energenata, ali i značajnom porastu plaća, omogućili rast profitabilnosti - istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. 

Od poslovnih zanimljivosti, iz te kompanije ističu da su u prvih devet mjeseci pokrenuli rad dviju solarnih elektrana na svojim lokacijama, centralnom logističko distribucijskom centru Zagreb i na proizvodnoj lokaciji u Rogaškoj Slatini. Također, u svibnju je Atlantic predao obvezujuću ponudu za kupnju kompanije Strauss Adriatic, a zaključenje transakcije podložno je prethodnom odobrenju Komisije za zaštitu konkurencije u Republici Srbiji.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.