PRIDRUŽITE SE

Dobiven kredit

Atlantic grupa ulaže više od 100 milijuna eura na tržište Srbije

Iz Grupe najavljuju i da imaju ambiciju u Srbiji napraviti regionalni razvojni centar za kavu, a u tom smjeru je planirana i akvizicija Strauss Adriatica i ulaganje u vrijednosti od preko 40 milijuna eura.

13.12.2023. 12:29

Atlantic Štark, tvrtka iz sastava Atlantic Grupe, i njemačka razvojna financijska institucija DEG potpisali su ugovor o kreditu od 20 milijuna eura, a taj novac uložit će se u sklopu investicijskog ciklusa od preko 100 milijuna eura koji Atlantic Grupa planira kroz iduće tri godine na području Republike Srbije.

Najveći dio tog investicijskog ciklusa, gotovo 53 milijuna eura, odnosi se na proizvodne i logističke kapacitete u Atlantic Štarku, prije svega novu tvornicu Smokija, što predstavlja najveću pojedinačnu investiciju Atlantic Grupe. Planiraju se i značajna ulaganja u ostale poslovne segmente Atlantic Grupe u Srbiji u iznosu od oko 50 milijuna eura, ponajprije o ulaganjima u distribuciju robe široke potrošnje te ulaganjima u proizvodnju i prodaju kave.

Planirana akvizicija Strauss Adriatica

Iz Grupe najavljuju i da imaju ambiciju u Srbiji napraviti regionalni razvojni centar za kavu, a u tom smjeru je planirana i akvizicija Strauss Adriatica i ulaganje u vrijednosti od preko 40 milijuna eura, koje je uvjetovano odobrenjem Komisije za zaštitu tržišne utakmice, a o čemu je postupak još u tijeku.

Inače, DEG i Atlantic Grupu povezuje duga povijest uspješne suradnje na razvoju poslovanja, koja je počela prilikom prve Atlanticove akvizicije Cedevite 2001. godine. Dodatni iskorak datira iz 2006., kad je DEG dokapitalizirao Atlantic Grupu, prije izlaska kompanije na Zagrebačku burzu te je ostao Atlanticov dioničar sve do 2014. godine.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.