PRIDRUŽITE SE

investicija

Autotrolej predstavio nove autobuse vrijedne 33 milijuna kuna

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš naveo je da će se tim autobusima poboljšati gradski i prigradski prijevoz putnika.

Piše: Hina/a.t.
26.07.2022. 14:06

Nova 23 autobusa riječkoga gradskog prijevoznika Autotrolej, vrijedna 33 milijuna kuna, predstavljena su u utorak u Rijeci, čime se planira poboljšati gradski i prigradski prijevoz putnika.  

Kako je istaknuo riječki gradonačelnik Marko Filipović, to je dio šireg projekta nabave autobusa za to komunalno društvo vrijednosti 82 milijuna kuna. Od tog iznosa, 55,6 milijuna kuna osigurava se bespovratno iz europskih fondova. Ostalih 14 autobusa iz projekta isporučit će se krajem kolovoza.

 Flipović je istaknuo da se tom nabavom prosječna starost voznog parka Autotroleja smanjuje na sedam godina. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture na ovom i drugim projektima.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš naveo je da će se tim autobusima poboljšati gradski i prigradski prijevoz putnika. Riječ je o 12 solo autobusa Crossway Low Entry, kapaciteta 90 putnika te 11 midi prigradskih autobusa Iveco Feniksbus s po 36 mjesta.

Kontuš je istaknuo da zadovoljavaju visoke ekološke standarde, iako su to dizel autobusi. Putnicima će se pružati kvalitetnija vožnja, a ostvarivat će se ušteda zbog manje potrošnje goriva, rekao je direktor. Autobusi su nabavljeni od tvrtke Autobus iz Zagreba.

 Prošle godine su uz pomoć europskih fondova preko novca odobrenih za Urbanu aglomeraciju Rijeka nabavljena 32 autobusa za Autotrolej.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.