PRIDRUŽITE SE

nova investicija

BAT otvorio novi logistički centar u ovom hrvatskom mjestu

"Hrvatska se nalazi u samom središtu transformacije BAT-a kojem je cilj izgraditi Bolje sutra (A Better Tomorrow) za sve naše dionike", naveo je među ostalim direktor operacija BAT Adria Tamás Nyaka.

Piše: Hina/a.t.
27.07.2022. 11:54

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, otvorio je regionalni logistički distributivni centar u Pitomači koji će prikupljati duhan iz 26 zemalja, izvijestili su u srijedu iz BAT-a.

U Pitomači će se, kako navode, zaprimati duhan iz 26 različitih zemalja i bit će središnja točka opskrbe BAT-ovih tvornica u poljskom Augustowu, njemačkom Bayreuthu i mađarskom Pečuhu.

U skladišnom prostoru u Pitomači, na gotovo 4.000 četvornih metara upravljat će se gotovim zapakiranim duhanom, a kapacitet skladišta je 18.500 komada standardnih kutija duhana.

Nakon investicije od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda u Kanfanaru, otvaranje logističkog distributivnog centra u Pitomači pozicionira Hrvatsku još bolje na globalnoj karti duhanske industrije, istaknuli su iz BAT-a.

Nastavak investiranja

Direktor operacija BAT Adria Tamás Nyaka je kazao kako su ponosni na novi logistički distributivan centar u Pitomači jer je njegovo otvaranje još jedan pokazatelj važnosti njihove operacije u Hrvatskoj unutar BAT grupe i nastavak kontinuiranog investiranja, povećanja proizvodnje i zapošljavanja u Hrvatskoj.

"Hrvatska se nalazi u samom središtu transformacije BAT-a kojem je cilj izgraditi Bolje sutra (A Better Tomorrow) za sve naše dionike. Cilj nam je postići ugljičnu neutralnost našeg ukupnog poslovanja i u Hrvatskoj i globalno već do 2030. godine", istaknuo je Nyaka.

Direktor Hrvatskih duhana Imad Ud-Din Muhammad je kazao kako je proizvodnja duhana jedna od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj.

Uz nastavak osiguravanja pune podrške u proizvodnji za oko 340 proizvođača, proteklih godina su, kako je rekao, nastavili s kontinuiranim povećanjem otkupne cijene, a pokrenuli su i jedan od najvećih investicijskih ciklusa u automatizaciju poljoprivrede.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.