PRIDRUŽITE SE

umjetna inteligencija

BIRD inkubator i AICL surađivat će u školovanju za pokretanje startupova za AI

Zagrebački BIRD inkubator i Centar umjetne inteligencije-AI Lipik surađivat će u dvogodišnjem školovanju za pokretanje i funkcioniranje startupova za AI i srodne djelatnosti, što kreće u idućim tjednima s ciljem da to postane i nacionalni projekt, istaknuto je u srijedu u BIRD-u pri potpisivanju ugovora o toj suradnji.

23.03.2022. 12:56

"Želimo surađivati s najboljima u našem razvoju, a BIRD inkubator će nam biti velika pomoć. To je dobra stvar i za Hrvatsku i na to gledamo kao na nacionalni projekt”, naglasio je direktor AI centra Lipik Dejan Iličić. 

U tom centru u Lipiku trenutno imaju, kako je dodao, 15 novoosnovanih startupova koji zapošljavaju više od 40 ljudi, kojima se nudi besplatna infrastruktura, oprema za rad, sredstva za početak života od četiri do pet tisuća kuna te drugi uvjeti za lakši početak rada.

"Ideja suradnje je da sve što Lipiku treba u Zagrebu, od prostora do organizacije bilo kakvih događanja i drugog, BIRD će im dati. Tu je i naša mreža od 80-ak mentora uglednih u tom području te od oko 20 investitora, većinom fondova, iz različitih zemalja, kao i mogućnosti suradnje kod zajedničkih prijava za EU fondove i drugo”, istaknuo je Dražen Oreščanin, osnivač BIRD inkubatora za AI i predsjednik uprave IT tvrtke Poslovna inteligencija.

U BIRD-u je svemu prisustvovao i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, kazavši kako veseli ta suradnja jer se u Lipiku puno radi oko umjetne inteligencije.

"U tome smo bili među prvima među malim gradovima u Hrvatskoj i sada potpisujemo ugovor s najboljima i siguran sam da će polaznici to iskoristiti na najbolji način. To su i velika 'vrata' za Lipik”, poručio je Kasana.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.