PRIDRUŽITE SE

ENERGETIKA, EU FONDOVI

Bjelovaru odobreno sufinanciranje gradnje geotermalne bušotine od 25 milijuna kuna

Gradu Bjelovaru odobrena su dva projekta namijenjena izgradnji geotermalne bušotine u prigradskom naselju Veliko Korenovo čija se vrijednost procjenjuje na 25 milijuna kuna, izvijestio je u ponedjeljak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

21.03.2022. 13:14

Odobreno je sufinanciranje za izradu dokumentacije vrijedne oko 2 milijuna kuna, ali i sufinanciranje gradnje same bušotine, javlja Hina.

Projekti su sufinancirani u sklopu programa „Energija i klimatske promjene“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojega financiraju Kneževina Lihtenštajna, Norveška i Island u svojstvu zemalja donatora te programskog partnera Energetskog instituta Hrvoje Požar.

„Ova bušotina će grijati ‘Terme’, Bjelovarski sajam i cijelu poslovnu zonu u Velikom Korenovu. Naša vizija je da imamo najatraktivniju zonu u Hrvatskoj. Zona koja će biti 500 metara od brze ceste i zapošljavati tisuće ljudi. Zona u kojom ćemo investitorima dati sve za jednu kunu, koji će onda zapošljavati građane i koja će investitoru pružiti nešto što ni jedna zona u Hrvatskoj ne može, a to je zamjena za plin. A svi znamo šta se sada i što bi se moglo događati s plinom", rekao je Hrebak.

Istaknuo je i da je ovo povijesni projekt za Grad Bjelovar.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.