PRIDRUŽITE SE

VODEĆE POSTROJENJE

Bosilj podržao 60 milijuna eura vrijednu investiciju MIV-a i predstavio paket pogodnosti

Kapacitet nove ljevaonice u konačnosti će biti prosječno 147 tona taline (metala u rastaljenom stanju ) dnevno čime će varaždinska ljevaonica osigurati mjesto najveće hrvatske ljevaonice čiji se proizvodi distribuiraju u cijeli svijet. Vrijednost planirane investicije iznosi oko 60 milijuna eura...

26.01.2023. 10:34

Gradonačelnik Bosilj posjetio je danas MIV d.d. na obje lokacije u Varaždinu, te se susreo s direktorom MIV-a Krešimirom Kranjčecom i Filipom Kličekom te s Michaelom Herbeckom, vlasnikom i Thomasom Bohlom, vodećim ljudima Hawle Germany Group - njemačkom korporacijom u čijem sastavu se nalazi varaždinski MIV. 

S poslovodstvom MIV-a i njemačkim partnerima iz Hawlea, kako su izvjestili iz gradske uprave, razgovaralo se o planovima za izgradnju nove ljevaonice za automatsko lijevanje na lokaciji uz Gospodarsku ulicu  u Varaždinu na novoformiranoj građevinskoj čestici uz već postojeće hale.

- Proizvodna građevina, hala nove najmodernije ljevaonice sa pratećim prostorima biti će veličine od oko 20.000 kvadratnih metara. Za proces proizvodnje instalirat će se najmodernija i tehnološki najnaprednija tehnologija kojom se osigurava najviši stupanj zaštite ljudi i okoliša, a kao energija za taljenje metala koristiti će se isključivo električna energija te će biti poštivani svi zahtjevi energetske učinkovitosti te zaštite okoliša propisani zakonskom i tehničkom regulativom – stoji u priopćenju.

Vodeća hrvatska ljevaonica

Prvih godinu dana, kako su također izvjestili, na novoj lokaciji instalirati će se probna proizvodnja do 19 tona lijeva dnevno. Kapacitet nove ljevaonice u konačnosti će biti prosječno 147 tona taline (metala u rastaljenom stanju ) dnevno čime će varaždinska ljevaonica osigurati mjesto najveće hrvatske ljevaonice čiji se proizvodi distribuiraju u cijeli svijet. Vrijednost planirane investicije iznosi oko 60 milijuna eura.

Gradonačelnik Bosilj vodstvu i inozemnim partnerima MIV-a predao je pismo namjere u kojem se ističe podrška projektu, a gradonačelnik im je ponudio i predstavio paket pogodnosti kojima Grad Varaždin nastoji olakšati realizaciju ove značajne investicije u vidu pomoći kod dobivanja dozvola te oslobođenja dijela troškova komunalnog doprinosa i komunalne naknade.

- Na staroj lokaciji ljevaonice u Fabijanskoj ulici predviđena je urbana regeneracija  prostora, pa će u skladu s Urbanističkim planom uređenja  taj prostor, između ostalog, biti namijenjen i stambenoj izgradnji – rečeno je danas istom prigodom.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.