PRIDRUŽITE SE

Nagrade za dizajn

Bronca za dizajn boce "Istriane" Studija Tumpić/Prencs

Boca prikazuje rekonstrukciju fragmenata amfore ponovno spojenih u smislenu cjelinu. Jednom kada se boca položi u kutiju, postaje dio specifičnog oblika rimske amfore s područja Istre, u kojoj se pohranjivalo i prenosilo maslinovo ulje.

21.10.2023. 19:28

Dizajn boce maslinovog ulja “Istriana” Studija Tumpić/Prencs osvojio je broncu u kategoriji Package design na London International Awards (LIA), festivalu kreativnih nagrada na kojemu se još od 1986. godine nagrađuje kreativna izvrsnost u svim oblicima.

- Ovo je jedan od najrenomiranijih i najtežih natjecanja u struci, tako da nas je vijest o osvojenoj LIA nagradi stvarno jako obradovala - izjavili iz Studija Tumpić/Prenc.

Boca prikazuje rekonstrukciju fragmenata amfore ponovno spojenih u smislenu cjelinu. Jednom kada se boca položi u kutiju, postaje dio specifičnog oblika rimske amfore s područja Istre, u kojoj se pohranjivalo i prenosilo maslinovo ulje. Narančasti ton terakote posebno izmiješan za korištenje na pakiranju, a sadrži postotak prave istarske zemlje na kojoj klijent njeguje 3000 ekološki uzgojenih stabala masline, istilu iz tog rovinjskog studija.

 Kako dodaju, dizajn “Istriane” pridobio je naklonost stručnog internacionalnog tima, na čelu s Marjorieth Sanmartin, glavnom kreativnom direktoricom Philipp und Keuntje i fischerAppelt u Njemačkoj. Ove su godine, dodaju, bili jedina agencija iz Hrvatske i čitave regije, koja je uspjela izboriti nagradu među velikom konkurencijom. U realizaciji ovog projekta pomogle su talijanske tvrtke Wine & Industrial Packaging i Tipografia Crivellari 1918.

“Istriana” je brend klijenta E Pluribus Unum, čiji je cilj oživiti i njegovati tradiciju proizvodnje maslinovih ulja na području Istre, uz pružanje autentičnog istarskog doživljaja, navode još u svom priopćenju. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.