PRIDRUŽITE SE

Revitalizacija obrtništva

Iduće godine Čakovec pokreće Obrtnički sajam

Obrtnički sajam održat će se idućeg travnja u središtu Čakovca, a posjetitelji će moći dobiti i njihove usluge.

17.10.2023. 11:00

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak dogovorili su organizaciju posebne manifestacije na kojoj bi se predstavili obrti i ljudi koji se njima bave te bi posjetiteljima nudili svoje usluge, priopćeno je iz Grada Čakovca.

Riječ je o obrtima koji polako izumiru, poput krojačkog, izrađivača ključeva, popravljača kišobrana i slično, a za čijim uslugama i dalje postoji potreba. Kako je dogovoreno, Obrtnički sajam održao bi se idućeg travnja u središtu Čakovca, a posjetitelji će, osim prisjećanja na prošla vremena u kojima su prikazani obrti bili neizostavni dio svakodnevice, moći dobiti i njihove usluge.

Cilj te inicijative je spriječiti izumiranje pojedinih obrta te povećati njihovu vidljivost, jer bez obzira na dostupnost jeftine zamjenske robe, još uvijek ima potražnje za raznim popravcima, prepravcima ili izradom konkretnih predmeta.

Međimurje je uvijek prednjačilo u obrtništvu, a ono se posljednjih godina počelo oporavljati, navode iz Grada te dodaju da velik broj  građana ima obrte, neki zapošljavaju radnike te tako osiguravaju redovne prihode za velik broj obitelji. Gradonačelnica i predsjednik Komore razgovarali su i o korištenju poslovnih prostora u gradskom vlasništvu za potrebe obrtnika, bilo za prodajne prostore ili radionice, zaključuje se u priopćenju.


 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.