PRIDRUŽITE SE

Investicije u industrijsku infrastrukturu

Češki Accolade bacio oko na Hrvatsku, prvo će gradit u Donjoj Bistri

Accolade je fokusiran i na druge strateške pozicije u Hrvatskoj, uključujući luku Rijeka zbog dobre povezanosti sa sjeverom Italije, Varaždin zbog blizine granice sa Slovenijom i Mađarskom, Split te Osijek. 

14.11.2023. 11:39

Češka Accolade grupa, koja posjeduje 54 industrijska parka u šest EU država, izvijestila je kako je ishodila građevinsku dozvolu za gradnju investicijskog parka na području Donje Bistre, čime će svoje aktivnosti proširiti i na sedmu EU zemlju.

Industrijski objekt sjeverno od Zagreba bit će izgrađen na površini od 50.000 četvornih metara, a istovremeno u toj grupi rade i na nekoliko drugih lokacija koje su pogodne za razvoj industrijskih zona.

- Tržište moderne industrijske infrastrukture u Hrvatskoj počelo se razvijati posljednjih godina. U Hrvatskoj trenutno postoji tek nekoliko modernih industrijskih lokacija, no unatoč tome riječ je o zemlji s ogromnim potencijalom koja se ove godine pridružila eurozoni i schengenskom prostoru. Pored toga, Hrvatska raspolaže sa širokom bazom iskusnih i tehnički kvalificiranih radnika, adekvatnom prometnom infrastrukturom te s nekoliko luka osobitog međunarodnog, gospodarskog interesa. Ovo ulaganje uklapa se u naše strateške ciljeve širenja na regije s jakom potražnjom i potencijalom za daljnji rast. Kao što je bio slučaj i s prethodnim državama, želimo otkriti zanimljive lokacije koje kriju neiskorišteni potencijal“, izjavio je Milan Kratina, izvršni direktor Accolade grupe.

U vezi lokacije u Donjoj Bistri, ističu da je optimalna prednost blizina autoceste, odnosno izvrstan pristup rutama prema Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i sjevernoj Italiji, kao i prema Beogradu u Srbiji na istoku te dalje prema Istanbulu. Također, u blizini se nalazi i Rimčev pogon. Industrijski park ovakvog tipa u mogućnosti je zadovoljiti tri ključna segmenta – laganu proizvodnju, logistiku i e-trgovinu, ističu iz češke kompanije.

Accolade navodi i da je fokusiran i na druge strateške pozicije u Hrvatskoj, uključujući luku Rijeka zbog dobre povezanosti sa sjeverom Italije, Varaždin zbog blizine granice sa Slovenijom i Mađarskom, Split u središnjoj Dalmaciji te Osijek na istočnom dijelu Hrvatske. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.