PRIDRUŽITE SE

gorivo

Cijena benzina pala, dizela narasla

Trgovačka marža ostaje 65 lipa za litru benzina i dizela, kao i smanjenje trošarina od 80 lipa na benzin i 40 lipa na dizel.

Piše: Hina
18.07.2022. 13:14

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u ponedjeljak je, nakon telefonske sjednice Vlade, izvijestio da će cijena litre benzina iduća dva tjedna iznosit 13,02 kuna, odnosno bit će smanjena s trenutnih 13,5 kuna, dok će cijena litre dizela s 13,08 kuna narasti na 13,43 lipe.

Također, rekao je da će se izjednačiti cijene goriva na autocestama i izvan njih. Nadalje, u sljedeća dva tjedna Vlada će produljiti ograničenje cijene plavog dizela na 9,45 kuna za litru, kao što je to bilo u protekla dva tjedna.

Po njegovim riječima, trgovačka marža ostaje 65 lipa za litru benzina i dizela, kao i smanjenje trošarina od 80 lipa na benzin i 40 lipa na dizel.

"Da nije bilo tih poteza Vlade, cijena dizela bi bila 15,70 kuna, a cijena litre benzina 14,92 lipe", kazao je Filipović u izjavi novinarima u Ministarstvu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.