PRIDRUŽITE SE

presica

Cijene goriva rast će, ali samo na ovim benzinskim postajama

Vlada je jutros donijela nove mjere za cijene goriva, a Plenković je istaknuo da su donesenim mjerama "očuvali standard velikog broja naših sugrađana".

Piše: Andrea Tomurad
20.06.2022. 08:24

Nove mjere vezane uz cijene goriva Vlada je donijela jutros na telefonskoj sjednici te iznijela svoje odluke na presici za novinare koja je upravo u tijeku. 

Premijer Andrej Plenković naveo je da je Vlada ponovno odlučila intervenirati. "Fiksiramo na sadašnje cijene za sve benzinske postaje, osim na autocestama", rekao je. "Bit će rast cijena na autocestama (...) 13.57 za eurodizel i 14.06 za eurosuper 95."

Plenković je podsjetio na dosadašnje mjere za cijene goriva koje je Vlada donijela te naveo: "Da nije bilo svih vladinih mjera cijena dizela bila bi 16.64 kune, benzin 15.95, plavi dizel 11.83."

"Jedino što će se dogoditi sutra je da će rasti cijene eurosupera 95 i eurodizela na autocestama. Time smo očuvali standard velikog broja naših sugrađana. Ovakva mjera pridonosi zaštiti standarda naših građana i omogućuje intezivnu turističku sezonu", istaknuo je Plenković. 

Naveo je također da se može očekivati turistička sezona na razini one iz 2019. 

Na pitanje hoće li turisti izbjegavati autoceste, premijer je naveo da ne misli to. "Mislim da ne. Naša je politika u potpunosti diskriminirajuća. I vi i ja da točimo na autocestama plaćali bi skuplju cijenu (...) Mislim da nije realno da će ljudi silaziti s autoceste i točiti u gradovima pa se vraćati na autocestu. Neki možda hoće, ali ne velik broj", kaže Plenković.

Odgovorom na još jedno novinarsko pitanje,Plenković je naveo da je Vlada mjerama za energente utjecala na smanjenje inflacije.

"Vlada može smanjiti poreze, ograničiti trošarine, formirati cijene, ali ne može sve. Ovo je trenutak da svi budemo odgovorni. Kalibrirat ćemo mjere tako da zaštitimo standard građana i da svi poslovni subjekti ostanu na nogama", rekao je Plenković.

Mjere stupaju na snagu sutra, a cijena na autocestama, kako je naveo premijer, ide gore po onoj formuli od dva tjedna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.