PRIDRUŽITE SE

stigli podaci

Cijene hrane stagnirale u studenome

Najviše je u studenome poskupio šećer, za 5,2 posto u odnosu na listopad, zbog vala kupnji i tijesne opskrbe povezane se kašnjenjem žetve u ključnim proizvođačima i smanjenim izvoznim kvotama u Indiji...

Piše: Hina
03.12.2022. 09:47

Cijene hrane bile su gotovo nepromijenjene u studenome budući da je pad cijena žitarica, milijeka i mliječnih proizvoda neutralizirao poskupljenje uljarica i šećera, izvijestila je u petak agencija UN-a za hranu i poljoprivredu FAO.

Cijene su također gotovo izjednačene s razinom u studenome 2021. godine. Najviše su u studenome pojeftinile žitarice, za 1,3 posto u odnosu na listopad, a u stopu ih prate mlijeko i mliječni proizvodi, sa cijenama nižim za 1,2 posto. Pšenica i kukuruz pojeftinili su za 2,8 odnosno 1,7 posto u odnosu na listopad, dijelom zahvaljujući produljenju sporazuma o izvozu iz crnomorske regije. Uteg cijenama mlijeka i mliječnih proizvoda bila je slabija potražnja za maslacem, obranim i punomasnim mlijekom u prahu. Pojeftinilo je i meso, za 0,9 posto.  Uljarice su pak poskupjele 2,3 posto, prekinuvši sedmomjesečno razdoblje pada cijena pod utjecajem viših cijena palminog i sojinog ulja. Najviše je u studenome poskupio šećer, za 5,2 posto u odnosu na listopad, zbog vala kupnji i tijesne opskrbe povezane se kašnjenjem žetve u ključnim proizvođačima i smanjenim izvoznim kvotama u Indiji.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.