PRIDRUŽITE SE

nekretnine u eu

Cijene stambenih nekretnina porasle, Hrvatska iznad prosjeka EU

U eurozoni cijene su u prvom tromjesečju poskočile 9,8 posto, najsnažnije otkada je Eurostat počeo objavljivati podatke 2005. godine.

Piše: Hina/a.t.
08.07.2022. 15:55

Na godišnjoj su razini cijene nekretnina u EU u prva tri ovogodišnja mjeseca porasle 10,5 posto, najviše od kraja 2006. godine. Na kraju 2021. uvećane su 10,1 posto.

U eurozoni cijene su u prvom tromjesečju poskočile 9,8 posto, najsnažnije otkada je Eurostat počeo objavljivati podatke 2005. godine. U posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju uvećane su 9,4 posto.

Sve članice EU-a bilježile rast cijena i na tromjesečnoj razini, a najsnažniji je bio u Estoniji, gdje su poskočile za 7,1 posto. Slijede Mađarska i Bugarska s rastom cijena nekretnina na tromjesečnoj razini za 6,7 odnosno 5,2 posto.

U Hrvatskoj su cijene stambenih nekretnina u prvom ovogodišnjem tromjesečju porasle pet posto u odnosu na posljednji kvartal 2021. kada su uvećane 2,5 posto.

Najblaži rast cijena nekretnina na kvartalnoj razini zabilježen je na Malti, za 0,4 posto. Slijede Cipar i Njemačka gdje su uvećane 0,5 odnosno 0,8 posto

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.