PRIDRUŽITE SE

nova ambalaža

Coca-Cola na hrvatsko tržište uvodi jednu novost

Coca-Cola HBC Hrvatska uvodi  KeelClip™ čime, kako navode iz kompanije, ubrzava svoj put prema svijetu bez otpada.

Piše: Menadžer.hr/a.t.
02.06.2022. 13:39

Coca-Cola HBC Hrvatska prestaje upotrebljavati plastičnu omotnu foliju, koja se teško oporabljuje, i počinje primjenjivati KeelClip™, inovativnu minimalističku kartonsku ambalažu, koja se može u potpunosti reciklirati, priopćili su iz tvrtke. 

KeelClip™ će tvrtka upotrebljavati na svim pakiranjima do šest limenka Coca-Cole, Coca-Cole Zero i Schweppesa, a zatim će proširiti ambalažu na dio ostalog asortimana bezalkoholnih gaziranih pića koja na tržište dolaze u limenkama.

Coca-Cola HBC Hrvatska rješenjima poput KeelClipa™ nastoji doprinijeti stvaranju Svijeta bez otpada, a višegodišnji plan u za rješavanje izazova povezanih s amalažom pokrenut je u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom The Coca-Cola Company.  Jedan od ciljeva plana je da primarna ambalaža kojom se Coca-Cola HBC koristi, do 2025. godine postane u potpunosti oporabljiva, a dodatan je iskorak u tome smjeru i uvođenje KeelClipa™, navode iz Coca-Cole HBC Hrvatska.

U priopćenju također ističu da predanost kompanije održivom poslovanju i podsjećaju da je Römerquelle ambalaža napravljena od recikliranih plastičnih boca i da je u 2021. godini prikupljeno više od 16 tona otpada u sklopu Coca-Colinog projekta Od izvora do mora

Podsjećaju također da se u listopadu 2021. godine Coca-Cola HBC obvezala postići nultu stopu ispuštanja stakleničkih plinova duž cijeloga lanca vrijednosti do 2040. godine. U inicijative za smanjenje ispuštanja tvrtka planira uložiti 250 milijuna eura do 2025. godine.

Ilustracija promjene u KeelClip™ ambalažu (Foto: Coca-Cola HBC Hrvatska)

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.