PRIDRUŽITE SE

JEFTINIJE GORIVO

Ćorić: Od sutra dizel i benzin oko 12 kuna

"Očekujemo cijenu dizela nešto malo iznad 12 kuna, cijenu benzina nešto ispod te razine, te plavog dizela nešto iznad osam kuna", najavio je jutros na Maksimiru ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

21.03.2022. 10:44

Dodao je kako država ne može jamčiti da će to biti početak procesa smanjenja cijena, jer to ovisi o  cijenama na referentnim tržištima i razvoju događaja na istoku Europe, donosi Hina. 

Vezano uz jačanje eksploatacije plina na sjevernom Jadranu, Ćorić očekuje povećanje proizvodnje idućih godina za 30-ak posto, a time i povećanje razine hrvatske samodostatnosti na oko 40 posto.

Na tvrdnje da "hrvatska nafta ide na preradu u Mađarsku", ponovio je da je to "potpuno promašena teza" i rekao kako je bitno da u Hrvatskoj imamo dovoljnu količinu naftnih derivata.  

Dodao je da je Vlada učinila  sve da novi koncesijski ugovori osiguravaju 50 posto vrijednosti novih pridobivenih količina, što je znatno više od postojećih odnosno starih ugovora.

"To omogućuje da u bilo kojem trenutku , kao zemlja, ukoliko dođe do krizne situacije, određene količine pridobivenih ugljikovodika imate na svom teritoriju. Sav plin koji se eksploatira na poljima Ine i  i drugih kompanija u Hrvatskoj ostaju u Hrvatskoj i to zato što je to onome tko eksploatira jeftinije", istaknuo je.       

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.