PRIDRUŽITE SE

od 27. ožujka

Croatia Airlines planira više od 16 tisuća letova tijekom ljetne sezone

Tijekom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja Croatia Airlines obavit će više od 16 tisuća letova i ponuditi oko milijun i 766 tisuća sjedala

17.03.2022. 14:07

Tijekom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja Croatia Airlines obavit će više od 16 tisuća letova i ponuditi oko milijun i 766 tisuća sjedala, što je u odnosu na prošlu godinu porast za oko 60 posta, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu manje za oko 20 posto, rekao je u četvrtak direktor komercijalnih poslova Croatia  Airlinesa Slaven Žabo.

On je na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Split rekao kako ljetna sezona letenja počinje 27. ožujka i trajat će do kraj listopada.

"Tijekom ovogodišnje sezone planirano je povezivanje Hrvatske s 21 međunarodnim odredištem," kazao je Žabo.

Po njegovim riječima, Croatia Airlines planira povezati Zračnu luku Split s 18 europskih odredišta, Zračnu luku u Zagrebu s 15  i zračnu luku u Dubrovniku sa šest europskih odredišta.

Žabo je kazao kako je planirani red letenja podložan promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke i sigurnosne situacije u Hrvatskoj svijetu.

Zamjenik direktora zračne luke Split Pero Bilas je kazao kako je rekordne 2019. u svim zračnim lukama u Hrvatskoj ostvaren promet od 11,5 milijuna putnika da bi 2020. taj broj drastično pao, a u 2021. se počeo oporavljati i u Hrvatskoj je ostvaren promet zrakoplovima oko 4,7 milijuna putnika.

Pomoćnik direktora Zračne luke Split Ante Teklić je izvijestio kako je ta zračan luka u prošloj godini ostvarila dobit veću od 23 milijuna kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.