PRIDRUŽITE SE

Poslovanje kompanija

Dalekovod uspješno dovršio projekt projekt u Švedskoj

Ovime smo dodatno ojačali svoju poziciju na skandinavskom tržištu, ali i na tržištu Europe, koje otvara brojne prilike kroz najavljena značajna ulaganja u modernizaciju energetske infrastrukture - rekao je predsjednik Uprave Dalekovoda Tomislav Rosandić.

27.10.2023. 12:23

Dalekovod, kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture izvijestila je da je završila iznimno zahtjevan projekt zamjene dalekovoda Barsebäck-Sege u Švedskoj, koji je naručila nacionalna energetska kompanija Svenske Kraftnät, a švedski investitor dodijelio joj je pritom posebnu nagradu za doprinos zaštiti okoliša te održavanju zdravlja i sigurnosti na radu. 

Projekt Barsebäck-Sege je obuhvatio radove na dalekovodu u dužini od 28 kilometara, dok je u samo 52 dana, kroz dvije etape, uklonjeno ukupno 78 postojećih stupova, izgrađeni su novi temelji, sastavljeni i podignuti stupovi te odrađeni elektromonterski radovi. 

- Projekt zamjene dalekovoda Barsebäck-Sege dodatna je potvrda kako Dalekovod ima kapacitete, iskustvo i vrhunske ljude za realizaciju najzahtjevnijih projekata. Ovime smo dodatno ojačali svoju poziciju na skandinavskom tržištu, ali i na tržištu Europe, koje otvara brojne prilike kroz najavljena značajna ulaganja u modernizaciju energetske infrastrukture - rekao je predsjednik Uprave Dalekovoda Tomislav Rosandić.

Nakon nagrade i uspješne realizacije projekata u Švedskoj, Dalekovod ima ambiciozne planove za budućnost. Kao međunarodno prepoznatu kompaniju posebno ohrabruju i najave kako Njemačka, Norveška, Švedska, Finska uz ostale zemlje, u idućih 10 do 15 godina intenzivno planiraju realizaciju projekata energetske infrastrukture vrijednih više desetaka milijardi eura, navodi se u priopćenju Dalekovoda.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.