PRIDRUŽITE SE

Najnovije istraživanje

Devet od deset radnika očekuje božićnicu, evo i ostalih detalja

Velika većina radnika koja očekuje božićnicu, njih 91 posto, kao i dosadašnjih godina, očekuju novac i to u prosječnom iznosu od 443 eura, što je za čak 35 posto više od iznosa kojeg su u prosjeku dobili prošle godine (328 eura)

30.11.2023. 10:44

Prema istraživanju koje je proveo portal MojPosao, a u kojem je sudjelovalo 500 ispitanika, božićnice bi u idućim tjednima bi trebala 'sjesti' na račune većine radnika u Hrvatskoj, pri čemu se prosječno očekuju novčani primici u visini od 443 eura.

 Ove godine, naime, božićnicu očekuje 89 posto zaposlenih, što je značajno više nego lani kada je to očekivalo 72 posto radnika, a u konačnici primilo čak 87 posto zaposlenih, navode s tog portala i konstatiraju da, poučeni prošlogodišnjim iskustvom, najavom povećanja iznosa božićnica u javnim i državnim tvrtkama te rastom neoporezivih nagrada, optimizam radnika je sve izraženiji.

Zaposleni koji sumnjaju da će dobiti tradicionalnu 'blagdansku' nagradu, njih 11 posto, kao razlog njenog izostanka najčešće navode politiku tvrtke i loše poslovne rezultate.

Velika većina radnika koja očekuje božićnicu, njih 91 posto, kao i dosadašnjih godina, očekuju novac i to u prosječnom iznosu od 443 eura, što je za čak 35 posto više od iznosa kojeg su u prosjeku dobili prošle godine (328 eura).  

Više od trećine ljudi ili 38 posto božićnicu bi iskoristila za podmirenje osnovnih životnih troškova, što je nešto manje nego prošle iste planove s božićnicom imalo 47 posto zaposlenih.

Svaki četvrti radnik božićnicom namjerava 'pokriti' kupnju božićnih darova (24 posto), svaka deseta osoba (11 posto) njome misli zatvoriti (barem dio) dugovanja, a jednak broj radnika božićnicu će ostaviti 'sa strane', pokazuje još istraživanje. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.