PRIDRUŽITE SE

Glavna skupština

Dioničari Varteksa dali razrješnicu Dobišu, uskratili razrješnicu Babiću

Na prijedlog Uprave, dioničari su odlučili povući s dnevnog reda prijedloge odluka o povlačenju dionica Varteksa sa Zagrebačke burze i o stjecanju vlastitih dionica, jer društvu nije u zakonskom roku isporučen elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice.

22.12.2023. 10:38

Dioničari Varteksa na nedavno održanoj skupštini dali su razrješnicu članu Uprave Draženu Dobišu za rad u 2022. godini, no uskratili su razrješnicu predsjedniku Uprave Tomislavu Babiću.

Dioničari su dali razrješnicu i članovima Nadzornog odbora za rad u protekloj godini. Potom je skupština dioničara opozvala Mirjanu Droptinu i Ivu Šulentu s mjesta članova Nadzornog odbora te za nove članove imenovala Antu Župića, Andreju Vukojević, Karla Ćorluku i Adrijanu Žilić Micevski, i to na razdoblje od iduće četiri godine.

Na glavnoj skupštini donesena je i odluka o usklađenju temeljnog kapitala društva na način da se temeljni kapital od 50,27 milijuna kuna preračuna u eure, pa sad iznosi 6,67 milijuna eura, a podijeljen je na 5.026.686 dionica, pojedinačnog nominalnog iznosa od 1,33 eura.

Na prijedlog Uprave, dioničari su odlučili povući s dnevnog reda prijedloge odluka o povlačenju dionica Varteksa sa Zagrebačke burze i o stjecanju vlastitih dionica, jer društvu nije u zakonskom roku isporučen elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice, izvijestili su iz kompanije.
 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.