PRIDRUŽITE SE

zagrebačka burza

Dionice Atlantske plovidbe i Valamar Riviere ostvarile najveći promet, ostali slabi

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 400 tisuća kuna, otprilike 800 tisuća manje nego jučer u ovo doba.

Piše: Hina/a.t.
20.05.2022. 10:35

Na Zagrebačkoj se burzi u petak ujutro trguje vrlo suzdržano, na što ukazuje mršav promet, dok su Crobex indeksi porasli, pa o njihovoj današnjoj izvedbi ovisi hoće li u ovom tjednu zabilježiti gubitke ili dobitke.

Crobex indeks bio je u 10,30 sati u plusu 0,39 posto, na 2.081 bodu, dok je Crobex10 ojačao 0,39 posto, na 1.240 bodova.

Trenutno su oba indeksa u minusu jedan bod u odnosu na početak tjedna, pa o njihovoj današnjoj izvedbi ovisi hoće li tjedan završiti na dobitku ili gubitku. Zabilježe li pad, bit će to četvrti tjedan gubitaka zaredom.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 400 tisuća kuna, otprilike 800 tisuća manje nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, oko 150 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Atlantske plovidbe, pri čemu joj je cijena porasla 2,7 posto, na 538 kuna.

S prometom od oko 114 tisuća kuna slijedi dionica Valamar Riviere, kojoj je cijena porasla 1,5 posto, na 33,90 kuna.

Niti jednom drugom dionicom zasad nije ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna.

Tako Crobexi jutros prate rast svjetskih burzi, koje su oporavljaju nakon turbulentnog tjedna i nesigurnosti jer zbog visoke inflacije središnje banke u svijetu povećavaju kamatne stope, dok se rast najvećih svjetskih gospodarstava usporava.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.