PRIDRUŽITE SE

izlazak na burzu

Dionice Mon Perina, u vrijednosti 106,7 milijuna kuna, od danas na burzi

Dionice Mon Perina uvrštene su na ZSE danas, a trgovanje njima počinje u srijedu. Kompanija planira investicijski ciklus vrijedan 300 milijuna kuna.

Piše: Hina/a.t.
28.03.2022. 13:30

Turističku tvrtku Mon Perin iz istarskih Bala osnovao je 2005.  poduzetnik Plinio Cuccurin s idejom razvoja socijalnog poduzetništva, koje se temelji na posebnoj strukturi vlasništva i načina ulaganja u lokalnu zajednicu. Prije dvije godine Mon Perin se iz društva s ograničenom odgovornošću transformirao u dioničko društvo koje sada broji više od 900 malih dioničara, uglavnom stanovnika Bala. 

Tvrtka je na izvanrednoj skupštini održanoj krajem listopada lani donijela odluku o uvrštenju dionica na ZSE, kao i odluku o dokapitalizaciji.  U sklopu dokapitalizacije, temeljni kapital nominalno je povećan za otprilike 10,7 milijuna kuna, na 106,7 milijuna kuna, a tako prikupljen kapital Uprava namjerava iskoristiti za dodatno unaprijeđenje standarda svojih turističkih kapaciteta, prvenstveno u podizanje kvalitete kampa Mon Perin. 

Ugovor o uvrštenju dionica Mon Perina na ZSE potpisali su danas predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić i predsjednik Uprave Mon Perina Massimo Piutti, koji je istaknuo da će tvrtka na burzu uvrstiti sve dionice, a nominalna vrijednost dionice iznosi deset kuna.

Dionice su na ZSE uvrštene danas, a trgovanje njima počinje u srijedu.

Kako je najavio Piutti, tvrtku očekuje pokretanje nove, još zahtjevnije i dinamičnije faze razvoja, što uključuje investicijski ciklus od 300 milijuna kuna od 2022. do 2026. godine, pri čemu je prva faza, vrijedna 56 milijuna kuna, krenula ove zime.

Od osnutka pa do 2021. godine, investicije Mon Perina ukupno su dosegnule 204 milijuna kuna. Prihodi su od 2006. do 2019. porasli za 11 puta, a rekordne 2019. godine iznosili su 59 milijuna kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.