PRIDRUŽITE SE

106,7 milijuna dionica

Dionice Mon Perina uvrstit će se na ZSE

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo prospekt za uvrštenje 106,7 milijuna dionica tvrtke Mon Perin na uređeno tržište Zagrebačke burze.

17.03.2022. 13:02

Turističku tvrtku Mon Perin iz istarskih Bala osnovao je 2005.  poduzetnik Plinio Cuccurin s idejom razvoja socijalnog poduzetništva, koje se temelji na posebnoj strukturi vlasništva i načina ulaganja u lokalnu zajednicu.

Prije dvije godine Mon Perin se iz društva s ograničenom odgovornošću transformirao u dioničko društvo koje sada broji više od 900 malih dioničara, uglavnom stanovnika Bala. 

Tvrtka je na izvanrednoj skupštini održanoj krajem listopada lani donijela odluku o uvrštenju dionica na ZSE, kao i odluku o dokapitalizaciji.

Dokapitalizacija je u međuvremenu provedena, u sklopu koje je temeljni kapital nominalno povećan za otprilike 10,7 milijuna kuna, na 106,7 milijuna kuna, a tako prikupljen kapital Uprava namjerava iskoristiti za dodatno unaprijeđenje standarda svojih turističkih kapaciteta, prvenstveno u podizanje kvalitete kampa Mon Perin. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.