PRIDRUŽITE SE

rast na burzi

Dionici Varteksa cijena skočila gotovo 7 posto

Najveća dobitnica danas je dionica Varteksa sa skokom cijene od gotovo 7 posto, a sveukupni redovni promet dionicama iznosio je 1,5 milijuna kuna.

Piše: Menadžer.hr
27.06.2022. 12:48

Pod utjecajem snažnog uspona cijena dionica na europskim burzama, i na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak prijepodne Crobexi su ostvarili dobitke, a pritom su svi sektori u plusu izuzev građevinskog.

Crobex indeks bio je danas oko 10,30 sati u plusu 0,52 posto, na 2.022 boda, a Crobex10 za 0,7 posto, na 1.202 boda.

Najveća dobitnica zasad je dionica Varteksa, čija je cijena skočila gotovo 7 posto, na 3,98 kuna. 

Inače, poslovni prihodi Varteks Grupe u prva tri mjeseca 2022. godine iznosili su 19,8 milijuna kuna, te je u segmentu maloprodaje, s 15,3 milijuna kuna prihoda, Varteks zabilježio rast od 9% u odnosu na prethodnu godinu.

Kao dio restrukturiranja, od 2019. Varteks radi na prodaji imovine koja je neiskorišten kapital i koja generira dodatne troškove, naveo je predsjednik uprave Tomislav Babić na potpisivanju sporazuma o suradnji u realizaciji strateškog investicijskog projekta 'VARTEKS kvart – urbana regeneracija'. Taj sporazum potpisali su Grad Varaždin, Varteks i austrijski investitor SES Spar European Shopping Centers.

Što se tiče redovnog prometa dionicama na Zagrebačkoj burzi, sveukupno je iznosio 1,5 milijuna kuna, što je za 800 tisuća više nego u petak u isto doba.

Uz to, ostvareno je i gotovo 3,5 milijuna kuna blok prometa u transakciji dionicom Podravke, po cijeni od 580 kuna po dionici. Tom dionicom u redovnom trgovanju ostvareno je nešto više od 230 tisuća kuna prometa, po cijeni od 580 kuna, što je 1,75 posto više nego u petak.

Najlikvidnija je bila dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 275 tisuća kuna prometa, a cijena joj je porasla 1,45 posto, na 489 kuna.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.