PRIDRUŽITE SE

Međimurska županija

Dobri turistički rezultati, no u Međimurju nisu zadovoljni kako država prati njihova ulaganja

Naš projekt revitalizacije Feštetićeva kaštela u Pribislavcu je na rezervnoj listi, na što smo uložili prigovor te sa nadamo da će prevladati zdrav razum i da će ta investicija dobiti podršku - naglasio je Posavec.

05.02.2024. 16:43

Međimurska županija u 2023. ostvarila je 95,7 tisuća turističkih dolazaka ili 8,5 posto više nego godinu ranije i više od 221 tisuću noćenja ili 8,9 posto više, no unatoč pozitivnim turističkim rezultatima župan Matija Posavec nije posve zadovoljan i to zbog načina na koji država vrednuje i prati ulaganja te županije.

Na današnjem predstavljanju rezultata, direktor Turističke zajednice (TZ) Međmurske županije Rudi Grula rekao je da su u strukturi gostiju u toj županiji i dalje najbrojniji domaći gosti, kojih je u 2023. bilo 51.553 odnosno 54 posto, a ostvarili su 48 posto ukupnih noćenja. Slijede gosti iz susjedne Slovenije, zatim Poljske, Njemačke, Austrije itd.  Očekivano, najveći broj dolazaka i noćenja ostvaren je na području Turističke zajednice Sveti Martin na Muri (61.108 dolazaka, odnosno 147.266 noćenja), te Čakovca (16.110 dolazaka, 31.578 noćenja), iznio je Grula.

Revitalizacija Feštetićeva kaštela na listi rezervnih projekata

Međimurski župan Matija Posavec konstatirao je da su lani zabilježili 7.439 gostiju više, odnosno 12.227 noćenja više u odnosu na 2022. godinu, a o razini povjerenja građana u smjer kojim razvijaju turizam govori i podatak od 77 posto više smještajnih kapaciteta u 2023. godini, najviše prema broju novih kuća za odmor. No, Posavec nije u potpunosti zadovoljan načinom na koji država vrednuje i prati ulaganja županije.

- Kandidaturom brojnih projekata nastavljamo graditi i obogaćivati mrežu zavičajnih interpretacijskih centara od Štrigove, preko Nedelišća do Donje Dubravke, gdje uskoro započinje uređenje palače međimurske popevke. Naš projekt revitalizacije Feštetićeva kaštela u Pribislavcu je na rezervnoj listi, na što smo uložili prigovor te sa nadamo da će prevladati zdrav razum i da će ta investicija ipak dobiti podršku - naglasio je Posavec.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.