PRIDRUŽITE SE

složena situacija

Dodatan pritisak na cijenu hrane sada će biti i ovaj postupak Indije

Najveći je kupac bila Kina koja je prošle godine uvezla od 1,1 milijuna tona, a uglavnom je koristi za stočnu hranu....

Piše: Hina/m.a.m.
10.09.2022. 13:58

Indija je zabranila izvoz lomljene riže i uvela izvoznu carinu od 20 posto za druge vrste te žitarice kako bi osigurala opskrbu građana i ublažila rast cijena na domaćem tržištu koji je potaknula manja zasijana površina zbog slabih monsunskih kiša.

Indija je najveći izvoznik riže u svijetu i prodaje ju u više od 150 zemalja, pa će smanjene isporuke pojačati pritisak na cijene hrane, koje već rastu zbog suše, toplinskih valova i ruskog rata u Ukrajini. Ispodprosječna količina oborina u glavnim indijskim regijama koje proizvode rižu, kao što su Zapadni Bengal, Bihar i Uttar Pradesh, potaknula je zabrinutost za proizvodnju. Indija je ove godine već zabranila izvoz pšenice i ograničila isporuke šećera, podsjeća Reuters. U četvrtak New Delhi je potpuno zabranio izvoz lomljene riže, koju je skupina siromašnih afričkih zemalja, poput Senegala i Džibutija, uvozila za potrebe ljudske prehrane. Najveći je kupac bila Kina koja je prošle godine uvezla od 1,1 milijuna tona, a uglavnom je koristi za stočnu hranu.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.