PRIDRUŽITE SE

POLJOPRIVREDA

Dodatnim potporama što brže preobraziti selo

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je u utorak u Krapini na konferenciji "Poljoprivreda i ruralni razvoj Zagorja-strategije, inovacije i održivost" dodatne potpore poljoprivrednicima kako bi prebrodili izazove koji su pred njima.

Piše: Hina
26.10.2022. 08:41

Obećala je pomoć države poljoprivrednicima u vidu dodatnih potpora kojima je cilj što brža i bolja preobrazba hrvatskog sela.

Smatra da je država dobro reagirala u nekoliko kriza zadnjih par godina. Potvrdu toga ponudila je kroz brojke koje se odnose na Krapinsko-zagorsku županiju.

Na području Krapinsko - zagorske županije putem posebnih mjera u covid krizi podržan je opstanak više od 18 tisuća radnih mjesta kod više od 2800 poslodavaca. Putem europskih fondova u cijelom programskom razdoblju koje je započelo objavom natječaja 2014. godine ugovoreno je projekata i dano potpora u vrijednosti otprilike dvije milijarde i 50 milijuna kuna, pri čemu je u mandatima sadašnje vlade ugovoreno milijarda i 900 milijuna, rekla je Vučković.

Osvrnula se i na program ruralnog razvoja putem kojeg su na području Krapinsko - zagorske županije dane potpore u vrijednosti gotovo 630 milijuna kuna. 

"Putem programa ruralnog razvoja pomogli smo 110 projekata iz mjere 4. To je najizdašnija investicijska mjera koja odgovara na pitanje kako unaprijediti poslovanje i primijeniti nove tehnologije, kako primijeniti, ugraditi i imati obnovljive izvore energije te na mnoga druga slična pitanja", rekla je ministrica.

Vjeruje da će u idućem programskom razdoblju mjera biti još bolje iskorištena.

Istaknula je nacionalne strateške planove od kojih se, kazala je, puno očekuje.

Što se tiče lokalnih akcijskih grupa, smatra da su dobro iskoristile poticaje.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.