PRIDRUŽITE SE

Nagrade za najbolje poduzetničke ideje

Dodjeljene nagrade Coworking Pula Idea HUB za najbolje ideje

Mentori iz akademske, startup zajednice i poduzetništva svojim znanjem i iskustvom doprinijeli su razvoju poduzetničkih ideja te je na završnom događanju u Puli pred žirijem predstavljen napredak koji su sudionici ostvarili

30.10.2023. 10:42

Glavnu nagradu Coworking Pula Idea HUB od 5.000 eura za daljnji razvoj poslovanja osvojio je obrt Hintech za proizvodnju 3D printanih privjesaka od biorazgradive plastike, s održivom i edukativnom komponentom, pri čemu je tematski fokus pri izradi privjesaka na bogatstvu Jadranskog mora.

Drugu nagradu u vidu šest mjeseci besplatnog korištenja radne jedinice u Coworking centru osvojila je tvrtka Studio produkt, koja je razvila Terazzu - premium brend vanjskih kuhinja inspiriran tradicijom mediteranskog uživanja, dok je treće mjesto i tri mjeseca besplatnog korištenja radne jedinice u Coworking centru osvojio obrt Greenovation, koji  izrađuje unikatne drvene lampe od  recikliranog drvnog materijala, izvijestili su iz Istarske županije.

Ciklus Idea Hub mentorstva svoju je završnicu imao u prostoru novoizgrađenog poduzetničkog centra Cowotking Pula, gdje su u petak dodijeljene nagrade najboljim poduzetničkim idejama, koje su se u organizaciji Istarske razvojne agencije-IDA d.o.o. razvijale tijekom proteklih 6 mjeseci uz podršku mentora. Mentori iz akademske, startup zajednice i poduzetništva svojim znanjem i iskustvom doprinijeli su razvoju poduzetničkih ideja te je na završnom događanju u Puli pred žirijem predstavljen napredak koji su sudionici ostvarili, naveli su iz Istarske županije. 

Zamjenica istarskog župana Jessica Aquavita tom je prigodom istaknula da poticanje inovacija, kreativnog razmišljanja i novih poslovnih poduhvata doprinosi konkurentnosti, a to je upravo ono što će činiti Coworking centar Pula. Podsjetila je i na na aktualne županijske javne pozive namijenjene poduzetnicima - za dodjelu potpora za samozapošljavanje „Start-Up Istra, uz fond od 70 tisuća eura te za dodjelu potpora u cilju jačanja digitalne transformacije malog gospodarstva, s preko 142 tisuće eura fonda.

- Tim smjerom ćemo svakako nastaviti i u budućem razdoblju jer želimo konkurirati izvrsnošću i inovativnošću - istaknula je Aquavita. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.