PRIDRUŽITE SE

Istarska županija

Dodjeljeno 208.000 eura za projekte iz sektora poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

- Zaključujući prema raznolikosti i inovativnosti svih prijavljenih programa, Istra će i ubuduće biti prepoznata i tražena na europskoj karti kao jedna od poljoprivredno, gastronomski i agro-turistički najrazvijenijih regija - rekao je župan Boris Miletić

31.10.2023. 11:13

Istarska županija za ovu je godinu dodijelila ukupno 208.000 eura za 68 projekata i programa, koje je prijavilo 39 prijavitelja na javnom pozivu namijenjenom znanstveno-obrazovnim i istraživačkim institucijama, turističkim zajednicama, zadružnim asocijacijama, strukovnim komorama i ostalim udruženjima te agencijama u poljoprivredi i ustanovama.

S ciljem jednakomjernosti razvoja Istre, sufinancirane su sve najznačajnije manifestacije i projekti iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i gastronomije na bazi Istarskih poljoprivrednih proizvoda, od onih čiji se značaj mjeri u međunarodnim okvirima do lokanih -  općinskih i gradskih koje daju veliki doprinos prepoznatljivosti Istarske poljoprivrede, daljnjoj zaštiti i valorizaciji istarskih sorti vinove loze, maslina, ostalih kultivara i  autohtonih istarskih pasmina, priopćeno je iz Istarske županije.

Među odobrenim projektima su i oni Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, a 10 ugovora ukupne vrijednosti 15.000 eura, ovog su tjedna potpisali istarski župan Boris Miletić i ravnatelj Instituta Dean Ban. 

- Potpisivanje ovih deset ugovora za različite projekte i program istraživanja i razvoja u poljoprivredi predstavlja značajan korak prema unaprjeđenju kvalitete života naših stanovnika te očuvanju bogate prirodne i kulturne baštine Istarske županije – kazao je župan Miletić poručivši kako će Istra, zaključujući prema raznolikosti i inovativnosti svih prijavljenih programa, i ubuduće biti prepoznata i tražena na europskoj karti kao jedna od poljoprivredno, gastronomski i agro-turistički najrazvijenijih regija.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.