PRIDRUŽITE SE

Ulaganje u kvalitetu

Vindija dobila drugu oznaku 'Dokazana kvaliteta - Hrvatska'

- Ovo je oznaka koja jamči posebne uvjete proizvodnje, kontrolirane uvjete, ali isto tako, s obzirom da, uz oznaku Dokazana kvaliteta, ima i riječ "hrvatska", jamči da je glavna sirovina potrebna za proizvodnju proizvoda stvorena u Hrvatskoj - naveo je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

16.10.2023. 13:02

Varaždinska tvrtka Vindija dobila je drugu oznaku 'Dokazana kvaliteta - Hrvatska' iz nacionalnog sustava kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, ovoga puta za mlijeko i mliječne proizvode, nakon što je u siječnju takvu oznaku dobila za meso peradi.

U povodu toga, Vindiju je posjetila danas ministrica poljoprivrede Marija Vučković u pratnji svojih suradnika, državnog tajnika Zdravka Tušeka, Zdravka Baraća, ravnatelja Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane te Sanje Kolarić Kravar, načelnice Sektora za kvalitetu hrane, priopćeno je iz Varaždinske županije.

U Vindiji se susrela s domaćinima, Nenadom Klepačom, predsjednikom Uprave Vindije d.d., Stjepanom Sabljakom, predsjednikom Uprave Koke d.d. kao i članovima Uprave Vindija d.d., a obilasku pogona pridružili su se i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić te Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Klepač je istaknuo kako su danas ostvarili certifikat dokazane kvalitete Hrvatske za mlijeko i mliječne proizvode proizvedene od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, čime je grupacija Vindija postala prva mljekarska industrija u Hrvatskoj s tim certifikatom.

- Ovo je oznaka koja jamči posebne uvjete proizvodnje, kontrolirane uvjete ali isto tako, s obzirom da, uz oznaku Dokazana kvaliteta, ima i riječ "hrvatska", jamči da je glavna sirovina potrebna za proizvodnju proizvoda stvorena u Hrvatskoj. Od početka do kraja, posebno kvalitetan hrvatski proizvod, bez velikih proizvođača naši napori u označavanju i razvijanju dobrovoljnog sustava označavanja kvalitetom nacionalnog sustava naravno da ne bi bili adekvatno valorizirani - naveo je Klepač.

Ministarstvo će i dalje podržavati preradu, nove proizvod i obnovljive izvore energije

Ministrica je istaknula kako je suradnja Ministarstva i Vindije itekako dobra. Posebno je pohvalila sve napore za Hrvatsku osobito važne tvrtke koja uspješno radi od 1959. godine i snažno je povezana sa malim proizvođačima i kooperantima.

- Vindija ulaže iznimne napore u primjenjivanju posebnih oznaka te pokazuje snažne kapacitete za preuzimanje novih tehnologija i tehnika. Ja sam uvjerena da će Vindija ostvarivati uspjehe i na međunarodnom tržištu, a ova Vlada i Ministarstvo poljoprivrede će i nadalje podržavati napore koji se odnose na preradu, na nove proizvode, obnovljive izvore energije i slično - istaknula je Vučković.

Župan Stričak naglasio je da je prije dva, odnosno tri mjeseca na europskoj razini Varaždinsko bučino ulje dobilo oznaku zemljopisnog podrijetla. - To nam govori da Varaždinska županija, poduzetnici, obrti, OPG-ovi puno ulažu u kvalitetu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda što je izuzetno važno jer svi očekujemo da je hrana kvalitetna i ukusna, a proizvodi iz naše županije upravo su takvi- zaključio je varaždinki župan Anđelko Stričak.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.