PRIDRUŽITE SE

tjedan za nama

Domaća burza bez poslovnih vijesti koje bi pokrenule trgovinu, promet slab

Od prošlotjednih poslovnih objava, Arena Hospitality grupa izvijestila je da je zaključila ugovor o dugoročnom kreditu s Privrednom bankom Zagreb za refinanciranje postojećih kredita i ulaganja u kamp Arena Grand Kažela...

Piše: Hina
13.11.2022. 09:25

Na Zagrebačkoj su burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ojačali, nadoknadivši dio gubitaka iz tjedna ranije, no uz slabiji promet jer nema vijesti iz domaćeg poslovnog sektora koje bi potaknule trgovinu. 

Među sektorskim indeksima, najviše je na dobitku bio Crobexnutris, 2,49 posto, dok je najviše pao Crobextransport, 1,48 posto. Redovni promet dionicama iznosio je svega 28,4 milijuna kuna, što je za otprilike 6 milijuna manje nego u tjednu ranije. Uz to, ostvareno je bilo i 6,6 milijuna kuna blok prometa u transakcijama s dvije dionice. Povlaštenom dionicom Adrisa ostvaren je tako blok promet od 4,4 milijuna kuna, po cijeni dionice od 368 kuna, a dionicom Končara EI 2,2 milijuna kuna, po cijeni od 825 kuna za dionicu. U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila dionica Podravke, kojom je ostvareno 6,6 milijuna kuna prometa, a cijena joj je porasla 4,89 posto, na 644 kune. Najveća dobitnica među likvidnijima bila je dionica Čakovečkih mlinova, sa skokom cijene za 7,64 posto, na 77,5 kuna. Najveća gubitnica, pak, bila je dionica Ingre, čija je cijena pala 5,34 posto, na 15,95 kuna. 

Naglasci:

  • Od prošlotjednih poslovnih objava, Arena Hospitality grupa izvijestila je da je zaključila ugovor o dugoročnom kreditu s Privrednom bankom Zagreb za refinanciranje postojećih kredita i ulaganja u kamp Arena Grand Kažela. Ugovor o kreditu odnosi se na iznos od ukupno 18,5 milijuna eura, a dospijeva 2036. godine uz fiksnu kamatnu stopu od 2,95 posto.
  • Nadalje, Atlantska plovidba izvijestila je početkom tjedna da je sklopila ugovor o povratnom leasingu (sale and lease back) na rok od pet godina s kineskom financijskom institucijom China Huarong Shipping Financial Leasing Co. Ltd. te tako uspješno realizirala transakciju refinanciranja brodova AP Astarea, AP Slano i AP Dubrava, a što će povoljno utjecati na troškove financiranja.
Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.