PRIDRUŽITE SE

kontinuirani rast

Domaća tvrtka Apis IT ostvarila porast prihoda i neto dobiti

Iz Apisa naglašavaju da su u 2021. zadržali trend rasta svih poslovnih pokazatelja koji traje od 2017. godine. 

Piše: Hina/t.a.
05.05.2022. 10:46

Domaća tvrtka Apis IT u 2021. je ostvarila 348,6 milijuna kuna prihoda te će uz rast EBITDA-e prijaviti i povećanje neto dobiti od 7,7 posto u odnosu na prošlu godinu, izvijestili su u četvrtak iz Apisa, ne iznoseći postotak rasta prihoda niti iznos dobiti.

Iz Apisa naglašavaju da su u 2021. zadržali trend rasta svih poslovnih pokazatelja koji traje od 2017. godine. 

Za prihode od 348,6 milijuna kuna u prošloj godini, kažu samo da su "premašili odlične rezultate iz pandemijske 2020.".

Dodaju da je rast prihoda pratio rast broja zaposlenih, pa su 2021. završili s njih 499 zaposlenih, čime su, kako navode, učvrstili poziciju druge po veličini softverske tvrtke u zemlji.

"Kontinuirani rast u proteklom petogodišnjem razdoblju rezultat je provedene poslovne i tehnološke konsolidacije u sklopu koje je Apis IT u cijelosti obnovio infrastrukturu, digitalizirao vlastite poslovne procese i počeo rad na nizu projekata digitalizacije", kažu iz te tvrtke.

Mjere konsolidacije donijele su veću produktivnost, a istodobno su ulagali u povećanje vlastitih kapaciteta, pri čemu dodaju da je investicijski ciklus financiran iz vlastitih sredstava te je obuhvatio kupnju poslovne zgrade, modernizaciju podatkovnog centra u sjedištu tvrtke i akviziciju podatkovnog centra na drugoj lokaciji.

Ne navodeći iznose tih ulaganja ni investicijskog ciklusa, iz Apisa IT  kažu da su uspostavom ta dva podatkovna centra proširili krug klijenata pa u segmentu smještaja IT opreme i podataka usluge nude i onima iz privatnog sektora.

"Poslovni rezultati za 2021. odraz su ubrzane digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj kroz nacionalne ili EU-financirane projekte te kapacitete Apisa IT da ih realizira" izjavio je predsjednik Uprave Apisa IT Saša Bilić.

Najavljuje i da je Apis IT nakon svih ulaganja i konsolidacije spreman za najkompleksnije projekte u području digitalizacije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.