PRIDRUŽITE SE

DZS objavio

Domaće gospodarstvo ubrzava rast

Najveći doprinos rastu gospodarstva dala je potrošnja kućanstava, koja je realno povećana tri posto u odnosu na isto razdoblje 2022., podaci su DZS-a.

28.11.2023. 11:33

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je danas da je hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) u trećem tromjesečju realno porastao 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je rast već 11. kvartal zaredom i predstavlja ubrzanje rasta u odnosu na prethodno razdoblje.

Naime, to je brži rast nego u drugom ovogodišnjem tromjesečju, kada je BDP porastao 2,6 posto. To je i već 11. kvartal zaredom kako gospodarstvo raste.

Ujedno, DZS je objavio da je prema sezonski prilagođenim podacima, hrvatsko gospodarstvo u trećem tromjesečju poraslo 3 posto na godišnjoj razini, pa je tako rast domaćeg gospodarstva brži u odnosu na prosjek u EU. Naime, EU gospodarstvo je u tom razdoblju stagniralo.

Najveći doprinos rastu gospodarstva dala je potrošnja kućanstava, koja je realno povećana tri posto u odnosu na isto razdoblje 2022. podaci su DZS-a.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.