PRIDRUŽITE SE

Anđeoske investicije

Domaći startup Daytona prikupio dva milijuna dolara 

- Sredstva iz ove runde financiranja usmjerit će se u ubrzavanje razvoja, nova zapošljavanja u Daytoni i intenziviranje proboja na tržište, posebno među velike organizacije gdje su vlastita, samostalna developerska okruženja prioritet - ističe Ivan Burazin.

06.11.2023. 11:52

Daytona, hrvatski startup koji pruža rješenje za poboljšanje developerskog okruženja, tzv. Development Environment Management, osigurao je dva milijuna dolara investicija u najranijoj, pre-seed rundi financiranja, a anđeoski investitori su među ostalim i hrvatske IT zvijezde.

Kako su izvijestili iz Daytone, financijski su ih podržali suosnivač Infinuma Tomislav Car, suosnivači Microblinka Izet Ždralović i Jurica Cerovec, osnivač Devota, Martin Morava, suosnivač Nanobita, Alan Sumina, osnivač Photomatha, Damir Sabol i osnivač Fivea, Luka Abrus, čime su se kao anđeoski investitori priključili nizu međunarodnih kompanija i pojedinaca koji su podržali Daytonu o ovoj ranoj fazi investicija, među kojima su i investicijski fondovi Silicon Gardens, Tiny.vc i 500 Emerging Europe.  

- Ova investicija pomaže nam u ostvarivanju naše misije da postanemo industrijski standard u upravljanju developerskim okruženjima, počevši od velikih korporacija odnosno 'enterprise' sektora. Sredstva iz ove runde financiranja usmjerit će se u ubrzavanje razvoja, nova zapošljavanja u Daytoni i intenziviranje proboja na tržište, posebno među velike organizacije gdje su vlastita, samostalna developerska okruženja prioritet - ističe Ivan Burazin, suosnivač i CEO Daytone.

Burazin, Vedran Jukić i Goran Draganić započeli su svoj put 2009. godine projektom PHPanywhere, koji je s vremenom prerastao u Codeanywhere. Tijekom 14 godina u području programiranja u cloudu, osnivači Daytone stekli su jedinstven uvid u korisničke potrebe i izazove, što im je omogućilo razvoj traženog developerskog alata kakav još ne postoji na tržištu. Sa sjedištem u New Yorku, Daytona danas broji 11 zaposlenika u Europi i SAD-u, a prikupljene investicije iskoristit će za novi iskorak u poslovanju. 

Daytona je platforma koja pojednostavljuje stvaranje standardnih i sigurnih developerskih okruženja, automatizira postavljanje okruženja na novim granama projekta, te olakšava dijeljenje okruženja između članova tima, a među klijentima su joj kompanije iz bankarskog sektora, osiguranja, vojne te svih drugih reguliranih industrija. 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.