PRIDRUŽITE SE

Grad Dubrovnik

Za potpore ženama poduzetnicama raspoloživo gotovo 48.000 eura

Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše do 1.325 eura, a intenzitet potpore je do 100 posto prihvatljivih troškova, do razine maksimalnog iznosa.

11.10.2023. 08:52

Grad Dubrovnik raspisao je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama za 2023. godinu, za što je na raspolaganju ukupno 47.816,84 eura, gotovo dvostruko više nego godinu prije.

Kako su izvijestili iz Grada, program obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki RH u privatnom vlasništvu (50 posto i više), koji udovoljavaju uvjetima javnog poziva. Nude im se dvije kategorije potpora – za pokrivanje inicijalnih troškova opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana i konzultantske usluge, za izradu web stranice te sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, dok su drugom kategorijom obuhvaćene inovacije uvedene u poslovne postupke. Moguće je tako dobiti potporu za kupnju novih strojeva ili opreme kojima će se unaprijediti poslovanje, razvoj novog proizvoda ili usluge, za nastupe na specijaliziranim sajmovima, edukacije i sl.

Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše do 1.325 eura, a intenzitet potpore je do 100 posto prihvatljivih troškova, do razine maksimalnog iznosa. Rok za prijavu je do 29. listopada ove godine, a svi uvjeti i informacije dostupni su na stranicama Grada Dubrovnika, pod rubrikom natječaji.

Inače, program dodjele potpora ženama poduzetnicama Grad Dubrovnik uveo je u 2018. godine, a sredstva za njegovu provedbu dvostruko su povećana 2019. godine, kada je u proračunu osigurano 200 umjesto 100 tisuća kuna. Nakon što je privremeno obustavljen uslijed korona krize, program je prošle godine ponovno pokrenut.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.