PRIDRUŽITE SE

Ulaganja u IT

EBRD poduzeo jednu od najvećih investicija u Hrvatskoj

- Partnerstvo s EBRD-om strateški je i vrijednosni izbor, a ne samo komercijalni. To će nam omogućiti realizaciju naše ambiciozne strategije daljnjeg rasta, primarno kroz akvizicije - izjavio je Darko Horvat, predjsednik Uprave Mplus grupe.

28.11.2023. 10:20

Mplus Grupa, u sklopu koje posluju Meritus ulaganja, potpisala je ugovor prema kojem će Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) uložiti 60 milijuna eura u preuzimanje 28,3 posto udjela u njezinoj tvrtki MPlus Croatia, što je sve podložno regulatornim odobrenjima.

Riječ je o najvećoj investiciji EBRD-a u vlasničku strukturu (equity) tvrtke u sektoru tehnoloških usluga u regiji jugoistočne Europe te jednoj od većih investicija u Hrvatskoj, ističu iz Mplus Grupe.

M Plus Croatia je dio Mplus Grupe, koja konsolidira kompanije koje posluju u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnoj vertikali te grupe. Nakon investicije, Mplus Grupa, koja trenutno ima 68,7 posto udjela, ostat će većinski dioničar s 59,7 posto, dok će MidEuropa nastaviti podržavati poslovanje kao manjinski investitor, izvijestili su iz Mplus Grupe, dodavši da će dobivenim novcem nastaviti širenje poslovanja i konsolidaciju svoje strateške pozicije na međunarodnom BPO tržištu, primarno kroz akvizicije. Inače, Grupa već posluje na 57 tržišta.

“Porast potražnje za našim uslugama rezultirao je potrebom za dodatnim ulaganjima u razvoj BPO poslovanja. Partnerstvo s EBRD-om kao predvodnikom u financiranju ekonomski uključivih projekata  strateški je i vrijednosni izbor, a ne samo komercijalni. To partnerstvo će nam omogućiti realizaciju naše ambiciozne strategije daljnjeg rasta, primarno kroz akvizicije”, izjavio je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplus Grupe.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.