PRIDRUŽITE SE

Uspješne poslovne priče

Foto - Vlasnik EcoCorteca: U 17 godina nismo izgubili nijednog djelatnika

Baranjska tvornica danas je specijalizirana za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije, a kupcima nudi kompletno ekstrudiranje, konfekcioniranje i tiskanje proizvoda od folije i vreće prema specifikaciji kupaca.

17.10.2023. 12:57

Tvornicu EcoCortec, smještenu na kompleksu od 15.000 četvornih metara unutar poslovne zone Beli Manastir, posjetio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, održavši sastanak s vlasnikom Borisom Mikšićem i upravom tvrtke, a tom prigodom istaknuo je zadovoljstvo zajednice i djelatnika načinom poslovanja te kompanije,  izvijestili su iz Osječko-baranjske županije.

 EcoCortec d.o.o. u Belom Manastiru je 2005. godine osnovao Boris Mikšić, hrvatski poduzetnik koji je već tada u SAD-u imao tvrtku koja se bavi proizvodnjom bioplastike i antikorozivnih folija. Baranjska tvornica danas je specijalizirana za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije, a kupcima nudi kompletno ekstrudiranje, konfekcioniranje i tiskanje proizvoda od folije i vreće prema specifikaciji kupaca u smislu veličine i performansi.

- Imao sam ponude od Michelina u Francuskoj i nekih tvrtki u Švicarskoj, ali sam se ipak odlučio za Beli Manastir, jer su me se ovdje dojmili lokalni ljudi. Radi se o poštenim i marljivim ljudima, a i kad pogledamo cijeli sustav naše tvrtke s desetak tvornica u različitim dijelovima svijeta, ova se ističe po produktivnosti i ponosan sam da u 17 godina poslovanja nismo izgubili nijednog djelatnika. Došli smo na razinu poslovanja u kojoj ne ovisimo o razvojnim institutima po Americi već inovativne patente možemo plasirati i odavde. Također, otvorili smo i logistički centar u Singapuru zbog čega imamo mogućnost izvoza na daleka tržišta koja hrvatske tvrtke do sada nisu pokrivale. Mi smo prva hrvatska tvornica bioplastike koju smo sami razvili, a imamo i programe protiv korozije u ambalaži. Naši najveći kupci su Skandinavci te tvrtke poput Siemensa, IBM-a ili Airbusa, pri čemu njihovu ambalažu dovozimo ovdje i prerađujemo u novi proizvod - istaknuo je Mikšić.

Župan Anušić istaknuo je da je EcoCortec prva sjevernoamerička investicija u toj županiji, a odnedavno ne i jedina, jer uskoro s radom započinje i američki Jabil. 

- Drago mi je da su te investicije ovdje jer su djelatnici izuzetno zadovoljni svojim radnim mjestima, a zadovoljna je i zajednica u kojoj posluju. Primjer rada tvrtke EcoCortec u Belom Manastiru trebaju slijediti i mnogi drugi poduzetnici u našoj županiji, osobito u dijelu pružanja dobrih radnih uvjeta radnicima zbog čega posljedično nemaju problem s nedostatkom radne snage. Puno se može naučiti od ove tvrtke i gospodina Mikšića, pa i usporediti s nekim tvrtkama na području naše županije koje smo zadnjih desetak dana imali priliku vidjeti, kako tvrtka radi s plastikom, poštuje sve zakone i regule, a radi i funkcionira - kazao je Anušić.

Gradonačelnik Tomislav Rob istaknuo je da je ta kompanija primjer greenfield investicije u poslovnu zonu, jedne od prvih te da je bitna za razvoj grada. 
- Grad ne može bez ovakvih poduzetnika, a gradska uprava ne vodi gospodarsku politiku nego pomaže poduzetnicima. Zato smo puno radili na privlačenju novih investicija i da poduzetnici budu zadovoljni klimom i odnosom Grada prema njima, da smo im na raspolaganju, a to ćemo činiti i ubuduće. Investicijama u zonu, novim prometnicama i uređenjem novih prostora želimo biti institucija koja će im pomagati, a na njima je da razvijaju ovako dobre priče - poručio je Rob.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.