PRIDRUŽITE SE

ruski energenti

Embargo na isporuku ruskog plina mogao bi dovesti do raskola u Europi

Šef E.ON-a Leonhard Birnbaum smatra da bi trenutni embargo na isporuku energenata iz Rusije bio bolan udarac za cijelu EU.

Piše: Hina
19.04.2022. 10:33

Uvođenje trenutnog embarga na isporuku plina iz Rusije moglo bi dovesti do raskola u EU-u, rekao je u intervjuu za Handelsblatt šef najvećeg njemačkog energetskog koncerna E.ON Leonhard Birnbaum.

"Uvođenje trenutnog embarga bio bi bolan udarac za Njemačku i cijelu Europu. Neke zemlje u potpunosti ili u velikoj mjeri se oslanjaju na ruske energente, a takav bi potez mogao dovesti i do raskola u EU-u", rekao je Birnbaum.

"Mislim da bi to bilo pogrešno... Takav potez ne bi samo snažno pogodio Njemačku, Europa bi imala ogroman problem. Na primjer, Slovačka je potpuno ovisna o ruskom plinu, a zemlje poput Češke i Austrije većinu svog plina dobivaju iz Rusije. U mnogim drugim zemljama EU-a ruski plin ima značajan udio", upozorava šef E.ON-a.

Prema njegovim riječima, o plinskim pitanjima treba razgovarati na paneuropskoj, a ne nacionalnoj razini.

"Ako mislimo da možemo opskrbljivati ​​Njemačku bez brige o drugim zemljama, onda će to dovesti do rascjepa u EU-u", rekao je Birnbaum.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.