PRIDRUŽITE SE

Poduzetnička ulaganja

Foto - Enikon Aerospace najavio širenje svog pogona u Vukovaru

Tvrtka je specijalizirana za pripremu površine i završnu obradu dijelova unutrašnjosti aviona te osim u Vukovaru, proizvodne pogone ima i u Zagrebu, na tri lokacije u Njemačkoj i u Mađarskoj, u kojima ukupno zapošljava preko 500 zaposlenika, od čega u Vukovaru njih 57.

14.10.2023. 20:32

Enikon Aerospace, domaća tvrtka lider u uređenju unutrašnjosti aviona, najavila je proširenje svog pogona u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, u kojem će posao naći dodatnih više od 100 zaposlenika.

Tvrtka je specijalizirana za pripremu površine i završnu obradu dijelova unutrašnjosti aviona te osim u Vukovaru, proizvodne pogone ima i u Zagrebu, na tri lokacije u Njemačkoj i u Mađarskoj, u kojima ukupno zapošljava preko 500 zaposlenika, od čega u Vukovaru njih 57. U čak 90 posto Airbusovih aviona nalaze se dijelovi koji su prošli kroz proizvodni proces tvrtke Enikon Aerospace, izvijestili su iz Grada Vukovara.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da smo u Vukovaru od samog početka bili primljeni raširenih ruku i sa puno razumijevanja za poduzetništvo i razvoj. Osobito mi je drago da mogu najaviti daljnje investicije u širenje proizvodnje našeg pogona u Vukovaru, u kojem procesu ćemo otvoriti preko 100 radnih mjesta te ćemo doći do 150 zaposlenih samo u pogonu Vukovar do sredine 2025. godine - rekao je direktor i vlasnik Enikon Aerospacea Marko Andrijanić na konferenciji za novinare održanoj u Poduzetničkom inkubatoru Vukovar.

Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako je zasigurno vrlo teško probiti se u ovoj industriji te kako je vrlo ponosan što je Enikon Aerospace dio vukovarskog gospodarstva, a Vukovar samim time dio velike svjetske priče. - Ovdje smo da zajedno stvaramo što je moguće veću konkurentnost tvrtki na području našeg grada te kroz suradnju otvaramo radna mjesta - poručio je Penava.

 

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.