PRIDRUŽITE SE

poslovni rezultati

Ericsson Nikola Tesla objavio poslovne rezultate, evo kolika mu je dobit

- U 2023. godini Ericsson Nikola Tesla Grupa poslovala je stabilno i ostvarila kvalitetne poslovne rezultate, čime smo pokazali našu sposobnost da efikasno reagiramo na tržišne i makroekonomske izazove - rekla je Gordana Kovačević.

22.02.2024. 10:58

Ericsson Nikola Tesla prošlu je godinu poslovao s 22,2 milijuna eura neto dobiti, što je za 40 posto više nego godinu ranije, pokazuje dnaas objaljeno konsolidirano financijsko izvješće te kompanije.

Ta najveća hrvatska softverska kompanija ostvarila je lani prihode od prodaje u visini od 304,2 milijuna eura, što je porast od 2,2 posto u odnosu na prethodnu godinu. Pritom u u ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 42,8 posto, usluge za Ericsson 46,6 posto, dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 10,6 posto. 

- U 2023. godini Ericsson Nikola Tesla Grupa poslovala je stabilno i ostvarila kvalitetne poslovne rezultate, čime smo pokazali našu sposobnost da efikasno reagiramo na tržišne i makroekonomske izazove te odgovorimo na potrebe kupaca. U skladu s našom strategijom fokusirali smo se na jačanje vodeće pozicije u mobilnim mrežama, rast u segmentu Digitalno društvo te zadržavanje i kontinuirano unapređenje pozicije u segmentima Usluga i Istraživanja i razvoja. Udjel izvoza u ukupnim prihodima zadržao se na visokoj razini od 57,2 posto, što potvrđuje našu vodeću poziciju na ljestvici hrvatskih izvoznika softvera - komentirala je ostvarene rezultae predsjednica  kompanije Gordana Kovačević.

Kompanija je u 2023. zaposlila više od 200 stručnjaka, stoji između ostalog u izvješću.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.