PRIDRUŽITE SE

novi ured

Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Rijeci

Kompanija ima više od 3500 zaposlenih, pri čemu u njoj radi najveći broj softver dizajnera u Hrvatskoj, njih 1800.

Piše: Hina/a.t.
07.06.2022. 07:56

Ericsson Nikola Tesla otvorio je u ponedjeljak u Rijeci ured, čija su vrata otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom, priopćeno je iz te kompanije. 

"Otvorenje ureda u Rijeci predstavlja još jedan korak u razvoju naše kompanije. Vjerujem da će naš riječki ured brzo rasti i postati, kao i druge naše lokacije, hub ICT eksperata koji će radom na najnovijim tehnologijama i razvojem suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga pridonositi digitalnoj transformaciji Hrvatske“, istaknula je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Dodala je da su za taj ured već zaposlili nekoliko ICT stručnjaka, a vrata su i dalje otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom. 

Ta kompanija inače ima više od 3500 zaposlenih, pri čemu u njoj radi najveći broj softver dizajnera u Hrvatskoj, njih 1800.

Na svečanosti otvorenja potpisan je ugovor o suradnji na projektu "Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji" između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je dodatno osnažena već postojeća kvalitetna suradnja s akademskom zajednicom.

Uz Filozofski fakultet, koji je nositelj projekta, i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Projekt je primjer idealne sinergije za multidisciplinarno iznalaženje tehnoloških rješenja, ističu iz kompanije.

Ericsson Nikola Tesla također je jedan od potencijalnih partnera na projektu EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria, čiji je prijavitelj Sveučilište u Rijeci i za koji se u idućem razdoblju očekuju rezultati evaluacije Europske komisije.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.