PRIDRUŽITE SE

novi trendovi

Europska lječilišta i toplice ostvaruju rast prometa iznad 10 posto na godinu

Osim sve starijeg stanovništva u mnogim zemljama koje treba određenu njegu, tretmane i liječenje, postoje, kako kaže, i sve prisutnije bolesti stila života uzrokovane nedovoljnom aktivnošću...

Piše: Hina
19.09.2022. 20:16

Više od 15 godina europska lječilišta i toplice ostvaruju rast prometa iznad 10 posto na godinu, a iako ih nije zaobišao pad zbog pandemije i dalje su popularna i među najposjećenijim odredištima te važna za održiv cjelogodišnji turizam, pokazuje istraživanje europskog spa udruženja ESPA.

Komentirajući to istraživanje i ulogu toplica i zdravstvenog turizma za razvoj održivog i cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, turistička stručnjakinja, konzultantica i organizatorica međunarodne konferencije „Turizam 365” Ivana Kolar najavljuje da će se i o tim temama razgovarati na konferenciji u Termama Tuhelj koja se održava sutra.

"Zdravstveni turizam u pandemiji koronavirusa dobio je svojevrsni novi zalet jer je bolest covid-19 uzrokovala gomilu problema, izravno nanoseći velike štete zdravlju i kvaliteti života, što se može i dalje očekivati i kao posljedica gospodarske krize. Naravno da će financijski i platežni moment biti važan, ali zdravlje i kvalitetniji život svima su važni", kaže Kolar za Hinu uoči konferencije.

Osim sve starijeg stanovništva u mnogim zemljama koje treba određenu njegu, tretmane i liječenje, postoje, kako kaže, i sve prisutnije bolesti stila života uzrokovane nedovoljnom aktivnošću.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.