PRIDRUŽITE SE

Najava SKDD-a

Evo kad će građanima biti isplaćene kamate po 'narodnoj' obveznici

Izdanje 'narodnih' obveznica, dospjeća 2025. godine, bilo je u nominalnom iznosu od 1,85 milijardi eura, uz kamatnu stopu od 3,65 posto. 

29.02.2024. 09:56

Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) najavilo je da će 8. ožujka provesti isplatu kamate po narodnoj obveznici i to na onaj IBAN imatelja narodnih obveznica koji je evidentiran na računu ulagatelja u SKDD-u na kojem se nalaze upisane narodne obveznice.

Podsjetimo, RH je 8. ožujka lani izdala prvu 'narodnu' obveznicu te time napravila povijesni iskorak u izdanjima državnih obveznica ponudivši priliku za kupnju obveznice i fizičkim osobama, a tu je priliku iskoristilo preko 40.000 ljudi, navode iz SKDD-a. To izdanje obveznica, dospjeća 2025. godine, bilo je u nominalnom iznosu od 1,85 milijardi eura, uz kamatnu stopu od 3,65 posto. 

- Izuzetno smo zadovoljni što Središnje klirinško depozitarno društvo, kao jedna od ključnih institucija hrvatskog financijskog tržišta, ima značajnu ulogu u ovom procesu. Našim najboljim znanjima, ali i korištenjem najsuvremenijih tehnoloških platformi koje su prilagođene najboljim praksama i standardima europskih tržišta, svi zajedno doprinosimo stabilnosti i daljnjem razvoju nacionalnog tržišta kapitala, osiguravajući istovremeno kvalitetnu uslugu našim korisnicima -  istaknula je Dora Matošić, predsjednica Uprave SKDD-a.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.