PRIDRUŽITE SE

Društvena odgovornost 

Evo koje su hrvatske tvrtke lani donirale najviše hrane

Ukupna prodajna vrijednost donirane hrane u 2022. godini bez PDV-a iznosila je 4,9 milijuna eura ili nešto više od 37 milijuna kuna, što je rekordni iznos donacija od pokretanja inicijative "Najdonator".

06.12.2023. 09:21

Hrvatske tvrtke koje su donirale najviše hrane u prošloj godini su Konzum, Kaufland i Sana Delikatese, a za svoje društveno odgovorno poslovanje primile su u Bruxellesu priznanje “Najdonator”, koje šestu godinu za redom dodjeljuje hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

Ukupna prodajna vrijednost donirane hrane u 2022. godini bez PDV-a iznosila je 4,9 milijuna eura ili nešto više od 37 milijuna kuna, što je rekordni iznos donacija od pokretanja inicijative "Najdonator" odnosno 25 posto više nego 2021., podaci su državni tijela.

Konzum je već šestu godinu za redom najveći donator u kategoriji velikih trgovaca i proizvođača hrane, a lani je donirao 1,22 milijuna eura vrijednu hranu. 

Svoje prvo veliko priznanje u kategoriji velikih tvrtki koje su donirale najveći iznos hrane u postotku na ukupni prihod, dobio je Kaufland s doniranom hranom vrijednom 721.703 eura.

Sana Delikatese su treću godinu za redom najveći donator u kategoriji mikro, malih i srednjih tvrtki. Prošle godine su s donacijom hrane prodajne vrijednosti 16.964 eura bez PDV-a.

- Čestitke nagrađenim tvrtkama i njihovim radnicima što su pokazali izvanrednu društvenu odgovornost u 2022. godini. Ovi izvrsni rezultati svakako vesele jer pokazuju kako i u kriznim vremenima poput ovih, hrvatske tvrtke pokazuju izuzetnu društvenu odgovornost i osviještenost u doniranju hrane - izjavila je potpredsjednica europskih Socijalista i demokrata Biljana Borzan.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.