PRIDRUŽITE SE

svjetske burze

Evo što bi moglo pokazati nazire li se popuštanje inflacije

Danas će u fokusu ulagača biti objava zapisnika s posljednje sjednice Feda na kojoj je središnja banka povećala ključne kamate za 0,75 postotnih bodova.

Piše: Hina
06.07.2022. 06:47

Na najvećoj svjetskoj burzi i dalje se trguje vrlo nestabilno, a nestabilno trgovanje posljedica je strahovanja ulagača od recesije jer zbog visoke inflacije američka i mnoge druge središnje banke u svijetu podižu kamatne stope.

Posljednji podaci pokazuju da se rast gospodarstava SAD-a i eurozone usporava, pa je najvažnije pitanje hoće li središnje banke uspjeti suzbiti inflaciju uz 'mekano' prizemljenje gospodarstva ili će ga gurnuti u recesiju.

U prvom je tromjesečju američko gospodarstvo palo na kvartalnoj razini, a ni makroekonomski podaci u drugom tromjesečju nisu sjajni. U srpnju se očekuje i daljnje povećanje kamatnih stopa.

Danas će u fokusu ulagača biti objava zapisnika s posljednje sjednice Feda na kojoj je središnja banka povećala ključne kamate za 0,75 postotnih bodova.

Na tržištu se očekuje da će i u srpnju Fed povećati kamate za 0,75 postotnih bodova, s obzirom da se inflacija u SAD-u kreće na najvišim razinama u više od 40 godina. A nazire li se popuštanje inflacije moglo bi u petak pokazati izvješće o zapošljavanju i dnevnicama u SAD-u u lipnju.

Primajte novosti

Prijavite se na newsletter, primajte novosti i budite u toku s novostima i pričama iz svijeta biznisa i poduzetništva.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo kolačiće.

- Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

- Više o Kolačićima pročitajte ovdje.

- Google Maps

- Facebook

- Instagram

- YouTube

Saznajte više.

- Google Analytics

- Google Tag Manager

- Google AdSense

Saznajte više.